Negrese cu nuci si banane

-reteta din revista GoodFood

INGREDIENTE
-1 pachet unt 200 gr
-1 cana zahar 250 gr
-2 tablete de ciocolata neagra -200 gr
-1 pahar nuca prajita
-3 oua
-2 banane pisate
-100 gr faina
-2 linguri cacao
-1 lingurita praf de copt


PREPARARE

Topim la foc mic untul, zaharul si ciocolata. Dam cratita deoparte si adaugam ouale, nucile, bananele, faina si praful de copt.
Incingem foarte bine cuptorul, ungem o tava cu unt sau o tapetam cu hartie de copt.
Turnam aluatul in tava si-l coacem 30 min. Se taie patratele dupa ce se raceste.

Este foarte aromata! Sper ca v-am facut pofta!




Prajitura cu gem si nuci

-reteta o am din revista PRACTIC IN BUCATARIE




INGREDIENTE

-1 pachet unt
-1 cana zahar (250 gr)
-esenta vanilie
-3 oua
-500 gr faina
-1 plic praf copt
-1 borcan gem prune 400 gr (se poate folosi un alt gem acrisor)
-400 gr nuci taiate marunt

PREPARARE



Separam albusurile de galbenusuri. Mixam bine zaharul cu untul pana devine spumos. Incorporam pe rand galbenusurile. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Formam o coca din care pastram cam 200gr.


Tapetam o tava cu unt, intindem coca, gemul si presaram nucile taiate marunt, albusurile batute spuma si razuim deasupra coca ramasa.
Dam la cuptor pentru 1 ora.


Pofta buna!