Musaca de cartofi



O mancare foarte consistenta si usor de preparat chiar daca are de parcurs mai multi pasi.
Intotdeauna cand vroia sa ne pregateasca ceva deosebit mama ne pregatea musaca. Asa ca am adaptat putin reteta ei pentru a-mi impresiona musafirii.

INGREDIENTE:

  • 1 kg carne tocata porc sau amestec
  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 200 ml suc rosii
  • cascaval ras (optional)
  • sare, piper usturoi

PREPARARE:

  • Inabusim carnea de porc in putin ulei si cand este aproape gata adaugam sucul de rosii. Condimentam cu sare, piper si 2, 3 catei de usturoi. Mai lasam cam 10 min la foc mic. Cand este gata si s-a racit compozitia punem un ou batut.
  • Curatam cartofii, ii taiem rondele si-i punem la prajit.





  • Intr-un vas de yena dupa ce-l ungem cu ulei punem un start de cartofi, un strat de carne si repetam operatiunea pana ni se termina compozitia, avand grija sa fie ultimul strat de cartofi. Optional punem deasupra cascaval ras. Daca nu folosim cascaval adaugam suc de rosii peste ultimul strat de cartofi.













Super buna, trebuie incercata!

Click aici pentru versiunea printabila a retetei

0 comentarii: