Papanasi cu smantana si gem







Am primit de Mos Nicolae cartea cu retete a lui Horia Virlan si prima reteta incercata a fost cea de papanasi. Cu siguranta va trebui sa o repet!

INGREDIENTE (pentru 7-8 papanasi) :

  • 250 gr branza grasa de vaci
  • 150 gr faina
  • 1 ou
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar
  • ulei pentru prajit
  • coaja de la o lamaie
  • smantana si dulceata (de visine am avut eu) pentru servit
  • vf sare
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)





PREPARARE:

  • Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.
  • Sfatul meu este sa incorporati faina la sfarsit pentru a vedea exact daca folosim toata cantitatea de faina sau mai adaugam. Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.




  • Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor.




Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata.
















Maestre, nota 10!!!!!


Click aici pentru versiunea printabila a retetei

8 comentarii:

emamuresan spunea...

Nu am folosit crema de branza ci rama deoarece am vazut ca si tu ai folosit. Nu s-a omogenizat in sensul ca au ramas bucatele mici de branza si arata ca o maioneza taiata si am mixat-o 10 min.
Am pus blatul negru in tava si din loc in loc asa cum era in poza am pus cu o lingura crema de branza am facut formele cu furculita si am introdus-o in cuptorul preincalzit. A inceput sa creasca blatul atat de tare ca a acoperit crema de branza de nici nu se mai cunoaste ca am pus-o.
Am lasat-o la racit si doar pe urma am taiat-o dar nu seamana nici pe departe cu minunatia ta de prajitura

Flori M spunea...

Ema, hai sa ne intelegem. Eu am folosit crema de branza marca Rama(se vede si in poza). Sper ca tu nu ai folosit margarina. Daca da, atunci normal ca s-a taiat si nu a mai iesit nimic.

Flori M spunea...

Acum vad ca apar comentariile la papanasi (saracii, nu au nici o treaba cu cheesecake brownie)

Anita Albu Dobrescu spunea...

Da maesturul Horia e de nota 10, dar nici tu nu esti mai prejos, demential arata papanasii tai, mi-ai facut o poftaaaaa!!!

Flori M spunea...

Wow, m-am topit toata cu asa o comparatie! Iti multumesc frumos, te mai astept in vizita pe la mine!

ghiocel07 spunea...

Buna ziua
Am ajuns din intamplare la tine in bucatarie si-mi place. Am sa-ti "fur" cateva retete ca prea sunt apetisante. Sigur voi reveni.

Flori M spunea...

Ghiocel, multumesc mult de vizita si aprecieri! Te astept cu mare drag!

Simona spunea...

Waw... m`ai terminat! Papanasii sunt una din placerile mele culinare, iar ai tai arata demential! Ti`am furat reteta si cat de curand ii voi incerca.
Imi place foarte mult blogul tau, voi trece mai des pe aici!
Felicitari