Cozonac cu mac








Cu toate ca prefer cozonacul cu nuca sau rahat, am zis sa incerc si cu mac sa vad ce fel este. A iesit bun, mi-am facut pofta de mac pentru tot anul!

INGREDIENTE (pentru 2 cozonaci mai mici):

• 500gr faina
• 250 ml lapte
• 1 pliculet drojdie uscata
•esenta vanilie, coaja rasa de la 1lamaie
•1 pachet margarina
•150 gr zahar
•4 oua
•400 gr mac


PREPARARE:
Am pus toate ingredientele in masina de paine, ea le-a framantat si dospit. Important, toate ingredientele sa fie la temperatura camerei!
Pastram 50 ml lapte, 50 gr zahar pentru compozitia de mac si 1 ou pentru uns.
Intr-o cratita, adaugam macul cu 50 gr zahar si 50 ml de lapte. Dam la fiert, amestecand continuu. Lasam cam 5 min si apoi dam deoparte ca sa se raceasca.
Dupa ce lasam sa creasca, impartim aluatul in doua, ungem cu ulei suprafata de lucru, intindem pe rand aluatul si punem jumatate din compozitia de mac.


Tapetam tavile cu hartie de copt, punem cozonacii, ungem cu ou, mai lasam 10 min si apoi dam la cuptor (care trebuie sa fie bine incins) pentru 30-40min.























Click aici pentru varianta printabila

4 comentarii:

Mariana spunea...

Flori,nu bun - foarte bun!

Flori M spunea...

Mariana, ca de obicei esti tare draguta!
Multumesc mult!

Vicky spunea...

Superb arata cozonacul, vreau si eu o felie 2, 3....

Flori M spunea...

Cum sa nu-ti dau? Cate felii vrei tu!