Chec cu lamaie



Grozava culoare are checul, nu? Datorita colegei mele Madalina care are grija sa ma aprovizioneze cu oua de tara. Si pentru ca eram "in oua" cutreierand pe bloguri am vazut un chec minunat la Naina. Am preluat repede ideea, pai se putea sa nu fac o asa minunatie de chec? Naina, iti ofer o feliuta drept multumire pentru reteta!

INGREDIENTE:
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 400 gr faina
  • extract de vanile
  • o lingurita praf de copt
  • 2-3 lamai
PREPARARE:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie (de care sunt foarte multumita), zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie.
Galbenusirile le amestecam bine cu ulei si le adaugam usor amestecand cu un tel peste compozitia de albusuri. Incorporam treptat si faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia in forme de chec tapetate cu hartie de copt si dam in cuptorul incins in prealabil la foc mic pana trece de testul cu scobitori.





















Simplu si aromat!
Sa aveti pofta!