Budinca de mei cu roscove


Daca tot suntem la capitolul budinci, va prezint o budinca de mei cu "ciocolata" delicioasa. O putem servi la micul dejun alaturi de fructe proaspete, la cina sau pur si simplu ca desert.
Reteta e preluata dupa site-ul Cristelei Georgescu care pentru mine a fost de un real ajutor cand am inceput diversificarea cu Andra dar dupa care ma ghidez si in prezent. O sa spuneti ca am facut o obsesie pentru acest site dar va rog sa-l cititi pe indelete si o sa vedeti de ce.
 Am ezitat sa pun roscove in titlu pentru ca nu prea e folosita  dar in meniurile de copii (si nu numai) inlociueste cu succes cacaoa. Doua articole foarte bine documentate cu o paralela intre pudra de roscove si cacao puteti citi aici si aici
In schimb la copii cu tendinta de constipatie trebuie evitata (am citit in cartea Elenei Pridie-Copilul Vegetarian ). Noi am folosit-o cu mare succes in vara cand ne-am pricopsit la mare cu o enterocolita si ne  mai place in combinatie cu avocado si banana pentru un mousse de ciocolata.

INGREDIENTE:
-1 cana mei (gasiti la plafar dar si in supermarket)
-4 cani apa sau lapte vegetal/lapte vaca 
-1 lingura praf roscove sau cacao
-1 lingura zahar brun sau 4 curmale (prefer curmalele)
-3 linguri nuca cocos macinta
-1 banana mica (sau orice alt fruct va place)
-zahar vanilat

MOD PREPARARE:

Lasam la inmuiat in apa meiul (de preferat de seara pana dimineata). Putem sari peste aceasta etapa daca nu avem timp. Eu am incercat ambele metode si prefer sa las meiul la inmuiat pentru ca mi se pare ca merge mai bine dat la blender. Scurgem meiul, il adaugam in blender cu o cana de apa, blenduim bine apoi adaugam restul de ingredientele (fara banana) si blenduim iar pana obtinem o pasta cremoasa. Punem compozitia pe foc si amestecam pana se ingroasa putin, adaugam si banana pasata cu furculita apoi  transferam totul la cuptor pentru 20-30 min.
Eu am ornat cu felii de banana si fulgi de cocos.
Aici e varianta cu visine in loc de banana si qiunoa in loc de mei.



Dar varianta cu mei mi se pare muult mai buna!



Eu mereu ma mir ca-mi poate iesi un desert asa bun fara oua, lapte si faina dar aveti dovada :)))



Sa aveti pofta!


2 comentarii:

Unknown spunea...

salut iubitorii de bucătărie
pentru bucataria dvs ceea ce aveți nevoie
condimente, Legume, fructe, Aperitive, Bauturi, furculiță, cutit, lingura
Dacă vrei mai mult.... situl Anuntul-galben.ro site de anunturi gratuite noi din Romania este dispoziția dumneavoastră..

Maria spunea...

Mie mi-a iesit amar. Cu toata bunăvoința nu se poate mânca.