Chec cu lamaie
Grozava culoare are checul, nu? Datorita colegei mele Madalina care are grija sa ma aprovizioneze cu oua de tara. Si pentru ca eram "in oua" cutreierand pe bloguri am vazut un chec minunat la Naina. Am preluat repede ideea, pai se putea sa nu fac o asa minunatie de chec? Naina, iti ofer o feliuta drept multumire pentru reteta!
INGREDIENTE:
- 8 oua
- 250 gr zahar
- 150 ml ulei
- 400 gr faina
- extract de vanile
- o lingurita praf de copt
- 2-3 lamai
PREPARARE:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugand treptat toata cantitatea de zahar, extractul de vanilie (de care sunt foarte multumita), zeama de la cele 2 lamai si coaja de lamaie.
Galbenusirile le amestecam bine cu ulei si le adaugam usor amestecand cu un tel peste compozitia de albusuri. Incorporam treptat si faina amestecata cu praful de copt.
Punem compozitia in forme de chec tapetate cu hartie de copt si dam in cuptorul incins in prealabil la foc mic pana trece de testul cu scobitori.
43 comentarii:
Foarte bine arata.Felicitari!O seara placuta.
Suuuuper!
Yummy!
culoarea arata splendid ! si gustull de lamaie trebuie sa fie delicios .da'cu zeama de la 2 lamai nu iese cam acru ?cam ce cantitate de zeama ai pus ?
Zici ca ai pus lalele in el, asa-i de galben si frumos :D:P
Suuuper, abia astept sa-l incerc si eu!
Mirela, multumesc frumos! O zi placuta!
Miha, e bun taree! Te pup!
Pansy, culoarea se datoreaza oulelor de tara. Eu am folosit zeama de la cele 2 lamai si nu mi s-a parut deloc acrisor. Mai degraba parfumat!
Multumesc de vizita Pansy!
Olgutza, laleaua tot de la colega mea o am din gradina ei. Te pup!
Vio este tare bun sa-l incerci cu incredere!
Simt...aroma lamaiei! Mmmmmm
Sunt in...oua de tara,ma duc sa o fac si eu.
Aveam si eu o reteta cu chec LAMAIA,dar as avea prea multe foi de rascolit...deci plec in bucatarie
Multumesc pentru inspiratie !
Evelina, bine ai venit pe blogul meu!
Sa-mi zici cum ti-a iesit checul!
O zi frumoasa!
Un très bon cake.
je note ta recette.
Comment se fait l'échange de liens?
Je me suis inscrite à ta newsletter.
C'est suffisant ou il faut faire autre chose?
A bientôt.
ai nevoie de o musca-n lapte? eu pic oricum :)
stii de campania"sfoara-n tara"? no , ca am ridicat-o si la rangul de campanie . esenta: gospodinele din blogosfera isi fac cadouri. Ce , cum , unde si cum gasesti pe blogul meu la categoria "d'ale boscodinelor- sfoara-n tara". daca iti face placere , te asteptam cu bratele deschise. O zi superba si scuze pentru bruiaj :)
ton cake a l'air délicieux parfumé avec du citron comme je les aime bravo
bonne journée
Draga mea daca iti face placere,te asteapta un premiu la mine pe blog.
foarte frumos checul, felicitari :)
Ai lasat intentionat dulcele asta sa, ca sa apuc si eu o feliuta? Daca da ori ba, eu am servit! Pentru ca a fost foarte bun, te asteapta niste premii haioase la mine pe blog.
Premii haioase te asteapta sa le ridici.
Pup!
Am incercat reţeta ta, mai adăugând cireşe în compoziţie şia ieşit grozav, chit că nu am avut ouă de casă ci din alea stresate.Şi am făcut din cantităţi duble fiindcă am familion mare. De săptămâna viitoare o să-l produc la scară mare la mine la langoşerie unde mai fac şi tot felul de cozonaci.
Îţi mulţumesc
Uica Mihai
Superb checul,de culoare nu mai vorbim,culoarea mea preferata e galbenul,cand vad galben mi se lumineaza fata,asa si la checul tau cand am dat cu ochii de el,si am vazut ce culoare frumoasa are mi sa luminat vederea,complimente ti-a iesit super!
Olá;
Já anotei a receita.
Hummmm delícia!!!
Eu sinto o perfume do Cake!!
Vou seguir seu blog.
Vem me conhecer no BRASIL!!!
Beijo!!!
Maria Paula -BRASIL-
O zi minunata Flori!!!
Te pup!!!
Daca ai stii cat am cautat reteta asta! Multumesc mult de tot pentru postare! O zi buna :)
Nadji, sa inteleg ca e ceva de bine, nu? Nu stiu o boaba de franceza dar iti multumesc de vizita!
Boscodina, bine ai venit pe blogul meu! Foarte interesanta campania ta! Bravo!
Fimere, mersi de vizita dar din pacate habar nu am franceza.
O zi placuta!
Mirela, iti multumesc frumos pentru premiu si vizita!
Sa ai o zi buna!
Anastasia, ce ma bucur ca ne mai auzim! O sa te vizitez si eu sa vad ce bunatati ai mai facut!
Pupici!
Elena, multumesc frumos pentru premii esti foarte draguta!
O zi frumoasa!
Maria M, ma bucur ca m-ai vizitat si-ti multumesc frumos pentru premii!
O zi placuta!
Mihai, ma bucur enorm ca ai incercat reteta mea si ti-a placut!
Succes cu reteta la langoserie!
Gabriela, multumesc frumos pentru aprecieri, ma bucur mult sa aud ca va place checul meu!
O zi superba!
Maria Paula, multumesc de vizita, te mai astept pe la mine!
Mariana, salutari!
O zi frumoasa si tie!
Kadia, ma bucur ca este pe placul tau reteta, te mai astept la mine!
E nemaipomenit de frumoasă culoarea! Şi eu sunt mort după galben! Am găsit şi dovlecei galbeni (spre oranj)...
Ia aruncă un ochi să-i vezi!...
http://bucatarialuiflorian.blogspot.com/2010/08/dovleceicum-imi-plac-mie.html
Ei draga mea,dar te-ai suparat tare rau,,,,unde esti???cu asa retete faine si tu dispari?????Glumai gluma,,,dar sper ca esti bine.Pupici si sper sa revii sanatoasa!!
Felicitari! Te invit sa vizitezi si blogul meu, abia creat, mancarecugustdedragoste.blogspoot.com
Toate pozele tale sun absolut delicioase! Mi se pare foarte frumos si interesant ceea ce faci.
excelent! Astazi am incercat reteta
Excelent! Astazi am incercat reteta!
https://prajituracumeresizahararsretetasimpla.blogspot.com/
https://prajituracumeresimplasirapidalapteoua.blogspot.com/
https://prajituracumereurnatapostretetasimpla.blogspot.com/
https://prajituracunucadecocossiciocolataalba.blogspot.com/
https://prajituracunucasibezeadeasupragem.blogspot.com/
Trimiteți un comentariu