Ostropel de pui cu sos de rosii
Mai tineti minte ca prima varianta de ostropel propusa de mine nu avea suc de rosii? Eu asa aveam reteta mostenita de la mama dar zilele acestea mi-am propus sa o incerc si pe cea cu suc de rosii. Si cum reteta de pe blogul Isabelei mi s-a parut tare apetisanta am incercat-o si eu. Delicioasa! Sotul meu care nu e fan sosuri, tocanite a mancat 2 farfurii si a declarat reteta cea mai potrivita de mancat vara.
INGREDIENTE:
- un pui mic
- 1 kg rosii coapte
- condimente: sare, piper, boia iute, cimbru
- 100 ml ulei masline
- usturoi (cat de mult)
- o cescuta vin alb
PREPARARE:
Portionam puiul in bucati mici, il condimentam bine cu sare, piper, boia iute, preasaram cimbru, adaugam uleiul de masine, acoperim cratita cu capac si lasam la foc mic pentru 1 ora.
Cand s-a rumenit bine carnea o scoatem pe o farfurie si adaugam in cratita sucul de rosii (nu am taiat rosiile in cuburi pentru ca eram in mare graba, le-am taiat in doua si le-am dat pe razatoare).
Cand fierbe sosul, adaugam usturoiul pisat, mai dam intr-un clocot si adaugam carnea.
Mai lasam pe foc 5-10 min sa fiarba impreuna si servim cu mamaliguta.
Eu am uitat de vinul alb, trebuie adaugat cand este carnea aproape gata si-l lasam sa se evapore.
7 comentarii:
foarte bun ostropelul cu sos.atata ca mananci multa paine !la asa un sos.
mmmmsi mie imi place mult de tot ostropelul de pui,dar e bun si cu carnita de purcel,ca bine ai postat reteta asta,ca si uitasem de ea!
Imi place cum arata...
arata delicios!au trecut ceva ani de cand n-am mai mancat ostropel dar inca imi mai aduc aminte gustul.pupici
Un plat qui me semble délicieux.
A bientôt.
Arata bine si sigur este bun. Trebuie sa incerc. Multumesc.
Leapsa: Ce condimente,mirodenii …exista in casa ta? detalii aici: http://irinaserban.blogspot.com/2010/09/leapsa-ce-condimentemirodenii-exista-in.html
Trimiteți un comentariu