Tort crema de zahar ars
Sunteti fani crema de zahar ars, nu? Am incercat si acest tort excelent prezentat pe blogul Nainei si pot declara ca este tortul perfect de vara. In sensul ca este foarte bun rece, nu vorbesc de timpul de coacere, dar cum prindeti o zi mai racoroasa porniti cuptorul si incercati tortul! Este grozav!
INGREDIENTE:
-pentru CREMA DE ZAHAR ARS
- 1 l lapte
- 10 oua
- 20 linguri de zahar
- extract de vanilie
- rom
-pentru BLAT
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri de zahar
- extract vanilie
- 2 linguri cacao
PREPARARE:
Incepem cu crema de zahar ars, punem laptele pe foc cu 10 linguri de zahar si-l incalzim usor. Separat batem ouale bine cu mixerul si adaugam compozitia de lapte.
Intr-o tava de tort mai mare caramelizam zaharul ramas (10 linguri), turnam compozitia de ou cu lapte si dam la cuptor pana se leaga.
Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar pana devin tari ca la bezea. Incorporam treptat si galbenusurile, apoi cu o lingura adaugam faina si cacao amestecand usor.
Cand este legata crema de zahar ars, adaugam compozitia de blat deasupra si mai lasam la cuptor cam 30 min.
Lasam sa se raceasca, apoi punem un platou mare deasupra si rasturnam. Dam la frigider pentru cel putin 5 ore ca sa se insiropeze bine blatul.
Foarte bun tortul, Naina, multumim frumos!
9 comentarii:
Si mie imi place crema de zahar ars!
ai dreptate draga mea,este un tort delicios si foarte usor de facut.l-am pregatit de multe ori si de fiecare data a fost foarte apreciat.ti-ai iesit foarte reusit.pupici
E un desert delicios iar tie ti-a iesit perfect.
ei uite inca un mod delicios de a servi crema de zahar ars,cred ca e si mai bun acompaniat cu inghetata si niste fructe,nu?
Delicios l-am facut si eu si stiu cum e, iar tie ti-a iesit super!
am sa-l incerc si io intr-o buna zi !
Imi cam face cu ochiul reteta asta...Si mai ales ca imi place la nebunie crema de zahar ars.
cat de bine arata...yamy
MMMM, looks delicious!
Trimiteți un comentariu