Friptura de vita cu sos de rosii




INGREDIENTE:
  • carne vita
  • 3, 4 linguri bulion
  • 100 gr suc rosii
  • 1 conserva de rosii decojite (de preferat cuburi)
  • sare, piper boabe, usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita otet
  • vin alb (un pahar mic)
  • 0 foaie mica de dafin

PREPARARE

Punem intr-un vas carnea de vita taiata cat mai subtire, o condimentam cu sare, piper, adaugam ulei de masline si o dam la cuptor la foc mic, intr-un vas cu capac pentru 1 ora, 1 ora si jumatate. Spre sfarsit cand s-a fragezit carnea adaugam un pahar mic de vin si mai lasam 10-15 min.

In alt vas, punem bulionul, sucul de rosii, conserva de rosii decojite, sarea, piperul boabe, foia de dafin, usturoiul taiat felii, zaharul si otetul si dam intr-un clocot la foc mic. Apoi adaugam carnea de vita si mai lasam 10-15 min sa fiarba la foc mic.




Si gata mancarea!




Sa aveti pofta!

6 comentarii:

Bianca spunea...

Ce ciorba buna. Yamy. sa aveti pofta!!!

Flori M spunea...

Nu e ciorbitza :)))) asa fac eu friptura cu sos de rosii (cu muuult sos)
Te pup, Bianca!

sarah spunea...

imi place foarte mult sosul.ma prezin la masa.ma primiti?
pupici

Flori M spunea...

Sarah, te primesc. Si mie imi place mult sosul dar il impartim.

Andrei spunea...

Arata excelent! Imi place ideea cu paharul devin, se potriveste de minune!

Flori M spunea...

Multumesc, Andrei!