Friptura de vita cu sos de rosii
INGREDIENTE:
- carne vita
- 3, 4 linguri bulion
- 100 gr suc rosii
- 1 conserva de rosii decojite (de preferat cuburi)
- sare, piper boabe, usturoi
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita otet
- vin alb (un pahar mic)
- 0 foaie mica de dafin
PREPARARE
Punem intr-un vas carnea de vita taiata cat mai subtire, o condimentam cu sare, piper, adaugam ulei de masline si o dam la cuptor la foc mic, intr-un vas cu capac pentru 1 ora, 1 ora si jumatate. Spre sfarsit cand s-a fragezit carnea adaugam un pahar mic de vin si mai lasam 10-15 min.
In alt vas, punem bulionul, sucul de rosii, conserva de rosii decojite, sarea, piperul boabe, foia de dafin, usturoiul taiat felii, zaharul si otetul si dam intr-un clocot la foc mic. Apoi adaugam carnea de vita si mai lasam 10-15 min sa fiarba la foc mic.
6 comentarii:
Ce ciorba buna. Yamy. sa aveti pofta!!!
Nu e ciorbitza :)))) asa fac eu friptura cu sos de rosii (cu muuult sos)
Te pup, Bianca!
imi place foarte mult sosul.ma prezin la masa.ma primiti?
pupici
Sarah, te primesc. Si mie imi place mult sosul dar il impartim.
Arata excelent! Imi place ideea cu paharul devin, se potriveste de minune!
Multumesc, Andrei!
Trimiteți un comentariu