Tarta cu fructe



Am zis sa nu astept vara pana sa incep iar cu tartele si m-am hotarat sa o fac cu fructe de sezon.
Blatul nu are reteta clasica de aluat fraged, prefer blaturile mai pufoase si cel mai potrivit pentru tarta mea l-am gasit pe blogul Mayei (multumesc, Maya!).

INGREDINTE PENTRU DECOR:

  • fructe
  • 250 ml suc portocale
  • 1 plic tort gelee transparent

INGREDIENTE PENTRU BLAT:
  • 4 oua
  • 100 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unr
  • 30 gr cocos
  • praf copt, zahar vanilat







INGREDIENTE PENTRU CREMA:
  • 1 cutie mascarpone
  • 1 cutie branza crema (eu am folosit hochland)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • zahar vanilinat





PREPARARE CREMA:
  • Crema de vanilie Dr. Oetker se prepara conform instructiunilor (mixam bine continutul plicului cu 200 ml lapte).
  • Separat mixam mascarponele cu crema de branza si cele 3 linguri de zahar.
  • Adaugam si crema de vanilie, mixand pana se omogenizeaza bine toata compozitia.




PREPARARE BLAT:

  • Mixam ouale cu zaharul, adaugam untul moale (nu topit!) si treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Chiar daca raman bucatele mici de unt, ele se vor topi la cuptor.
  • Turnam aluatul intr-o forma de tarta si dam la cuptor la foc mic.






ANSAMBLAREA:

Dupa ce se raceste blatul, adugam crema, fructele si turnam gelatina preparata conform indicatiilor de pe plic. Eu am pus fff multe fructe de aceea ar fi trebuit sa folosesc mai multa gelatina dar a fost super buna si asa.











Dam la rece pentru cateva ore.
Exact cand ma pregateam sa o tai, m-a sunat prietena mea Mihaela si am fost putin cam expeditiva. Acum sper sa ma intelegi de ce Miha! Uite ce ma astepta!















Click aici pentru versiunea printabila a retetei

1 comentarii:

mihaela spunea...

Da draga,te inteleg. Si daca ma gandesc mai bine, imi scurtez comentriul si fug repede sa fac si eu tarta asta ta, ca tare bine mai arata!;)