Ciulama cu pipote si ciuperci



Va propun o ciulama extrem de buna! Noua ne plac mult pipotele si incerc mereu retete variate cu ele. A fost prima oara cand le-am facut ciulama si nu am regretat deloc.


INGREDIENTE:
  • 2 caserole pipote
  • 2-3 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe
  • 1 kg ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb (50ml)
  • smantana 450 gr
  • 3-4 linguri faina
  • sare, piper, patrunjel

PREPARARE

Punem pipotele la fiert, dupa ce le spumam adaugam o ceapa taiata in jumatate, 2-3 morcovi, telina si pastarnacul. Punem capacul si lasam sa fiarba.

Separat punem la fiert ciupercile. Dupa ce au fiert le taiem bucati mici. Taiem o ceapa cuburi, o calim, adaugam ciupercile si cateii de usturoi taiati marunt. Cand s-au calit adaugam vinul si mai lasam 10 min sa se intrepatunda.

Dupa ce au fiert pipotele strecuram zeama in care au fiert si aruncam legumele (daca ne induram si nu le mancam intre timp).

Adaugam pipotele peste ciuperci si le acoperim cu zeama in care au fiert.

Punem smantana intr-un castron mai mare, adaugam cateva polonice cu zeama fierbinte, 3-4 linguri de faina si omogenizam bine.Compozitia cu smantana o adaugam peste pipote si ciuperci si mai lasam la foc mic 10-15 min.

Ornam cu patrunjel si servim cu mamaliguta!

Este delicioasa!

Sa aveti pofta!

























22 comentarii:

Bianca spunea...

Buna, buna asta:)
Arata foarte bine, atat ca nu imi plac pipotele. Dar se poate face si cu altceva nu?
Arata extraordinar oricum...

pansy spunea...

arata grozav ciulamaua ta.eu nu fierb niciodata ciupercile separat.dar chestia cu bordeiele.

Flori M spunea...

Bianca, poti face ciulamaua cu ce carnita iti place tie. Multumesc mult pentru aprecieri!

Flori M spunea...

Pansy, eu fierb mereu ciupercile separat pentru ca zeama de la ele e foarte neagra si am eu impresia ca-mi strica aspectul (nici la gust nu-mi place oricum). Te pup!

nicoleta spunea...

Interesanta...ma atrage...mai ales ca-mi plac pipotele si ciupercile.
multe salutari!

Goldielocks spunea...

Ador ciulamaua,dar e musai sa vie de ciuperci!

sarah spunea...

ohhh ce buna trebuie sa fie.mie combinatia pui(pipote),smantana ,ciuperci mi se pare perfecta.pupici draguta

AFUMATURI spunea...

Am revenit cu forte proaspete dupa o mai lunga perioada de absenta! Foarte fain arata reteta si pozele, ciupercile si smantana merg de minune impreuna!

Retete ilustrate spunea...

Ai un blog super tare cu retete gustoase.
Pentru ca ne place foarte mult blogul tau, te asteapta un premiu la noi.
Felicitari pentru blog!

Flori M spunea...

Nicoleta, ma bucur ca este pe placul tau! Te pup!

Flori M spunea...

Goldie, ce ma bucur de vizita! Te pup!
Ti-am admirat pozele cu surioara....este adorabila!

Flori M spunea...

Sarah, super buna a fost!
Pupici!

Flori M spunea...

Afumaturi, am vazut pastravul afumat....delicios!

Flori M spunea...

Multumesc frumos pentru premiu si aprecieri, te mai astept in vizita pe la mine!

Nadji spunea...

Une bonne soupe. Bravo!!

Victor spunea...

Salut!
felicitari pentru blog :)
Acum trei saptamani am lansat si eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

Succes!

Sorina spunea...

pe asta cred ca o incerc si eu tocmai ce am cumparat niste pipote

Flori M spunea...

Buna Victor!
Bine ai venit in blogosfera culinara! Iti multumesc pentru vizita, te mai astept pe la mine.
Mi-ar face placere sa facem un schimb de link-uri!
O zi placuta!

Flori M spunea...

Sorina, m-as bucura enorm sa incerci reteta! Sa-mi spui cum ti-a iesit!
O zi frumoasa!

diamond spunea...

foarte buna reteta, si prezentarea jos palaria!:D

Flori M spunea...

Diamond, multumesc frumos! Ma bucur ca-ti place ciulamaua mea!

Magic of Spice spunea...

Supa frumos!