Fasole verde cu pui


O mancare foarte usor de preparat, care ma salveaza de gatit in timpul saptamanii cand nu am timp sa stau in bucatarie. Nu stiu de ce preferam mancarea aceasta cu fasolea verde din conserva, ni se pare mult mai buna fata de cea preparata vara cu fasole verde proaspata.


INGREDIENTE:

  • un pui taiat bucati
  • 2 cutii mari fasole verde pastai
  • 2 cepe mari
  • 2 linguri bulion
  • sare, piper boabe

PREPARARE:

Punem puiul la fiert, dupa ce il spumam adaugam o ceapa taiata bucati mari. Fasolea verde o lasam la scurs de zeama din conserva, taiam marunt ceapa ramasa.



Punem putin ulei intr-o cratita, cand s-a incins adaugam ceapa si o lasam sa se rumeneasca. Cand devine aurie adaugam cele 2 linguri de bulion si amestecam bine.
Adaugam fasolea verde, zeama in care a fiert puiul (cat sa acopere putin fasolea) si carnea fiarta de pui.

Condimentam cu sare, piper si lasam la fiert cam 15-20 min.




Eu mai fac si un sos cu faina pe care il adaug la sfarsit ca sa se ingroase zeama. Sosul il facem separat din 2, 3 linguri faina, amestecate cu un polonic de zeama din cratita, pe care il adaugam apoi peste fasole si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase.






Puteti adauga la sfarsit marar, eu am vrut fara verdeturi de data aceasta (si am o problema cu mararul).








Pofta buna!

Click aici pentru varianta printabila

0 comentarii: