Prajitura Desteapta
Daca eu sunt fan briose, sotul meu a declarat prajitura aceasta preferata lui. Este foarte fina, cremoasa, usor de preparat. Sa o incercati sa vedeti ce buna e!
INGREDIENTE:
- 9 oua
- 250 gr zahar
- 1 pachet unt
- 9 linguri faina
- 1 l lapte
- zahar vanilat
Punem la foc mic o cratita cu laptele, untul si zaharul. Cand s-a topit untul luam de pe foc si lasam la racit.
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, galbenusurile le amestecam cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam compozitia de lapte cu unt si zahar (atentie, sa fie racita), amestecam usor cu un tel, adaugam albusurile batute spuma putin cate putin si treptat cele 9 linguri de faina.
Punem compozitia intr-o tava de marime medie, pe care o ungem cu putin unt. Dam la cuptor pentru 1 ora la foc mic.
Click aici pentru varianta printabila
18 comentarii:
Ce bine ti-a iesit!Si eu am facut/o cu ani in urma dar numai o data!M-am aruncat atunci la ea , ca de era desteapta!
Buna Flori,
Te-am adaugat in blogroll.
Ai facut o multime de bunatati pe aici:)
Gata Flori, schimbul de linkuri este facut....:-)
bune prajiturele...imi place blogul tau asa ca l-am adaugat la listuta mea.pe curand
Va multumesc frumos!
V-am adaugat si eu in lista!
pare gustoasa...e ceva gen cremsnit?arata super!
Crema de la cremsnit seamana putin la gust. Multumesc frumos! Te mai astept!
Buna Flori!sunt de acord sa facem schimb de linck:http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/
Multumesc frumos, Alina!
Weekend placut!
mama e experta la prajitura din asta, o recunosc dintr-o mie :P. Ti-a iesit foarte bine, e superba. gustul il stiu, ma bucur ca ti-a plcut. Pupici
Da, a fost super buna. Weekend placut, Ina!
Te pup!
Arata minunat!
Cred c-o s-o incerc si eu, ca nu pare complicata!
PS. O sa fiu 'pe din-afara' dar trebuie sa te-ntreb ceva: am facut 'chesse+brownie' dar mi-a iesit prea moale partea brownie :( si s-a 'scufundat' crema d ebranza.
Ai idee de ce s-a intamplat asta?
Oricim, a fost delicioasa , chiar daca am mancat-o cu lingura :D
Pup!
Hmmm, nu am idee de ce a iesit moale. Nu s-a intarit nici dupa o zi? Ar fi trebuit cu toata compozitia de branza pe care o are.
Poate a fost la mine norocul incepatorului :)))), tot pt prima data am facut-o atunci. Chiar am sa repet reteta si o sa-ti zic daca mi-a iesit la fel sau mai moale.
Te pup, sa ai o primavara minunata!
Roxana, si la mine s-a scufundat crema de branza, dar dupa ce am copt prajitura si s-a racit, crema s-a mai intarit (oricum nu trebuie sa iasa foarte tare). Ma bucur ca ti-a placut macar la gust.
Roxana, am refacut reteta si am marit cantitatea de faina la brownie. Acum sigur nu o sa mai iasa moale.
Iti multumesc pentru comentarii, cu ajutorul tau am imbunatatit reteta.
Te pup!
Flori
Doar sa zic c-am facut praji desteapta; Ne-am lins pe degete!
Foarte buna!
Inc-odata pup pentru reteta!
PS. O sa incerc iar 'chesse+brownies' cu mai multa faina.
Sa ai un 8 Martie minunat!
Roxana, ce ma bucur ca ti-a iesit bine prajitura si v-a placut!
Un 8 Martie cu multa distractie iti doresc!
Cat de bine arata .Mi-ai facut pofta.Cred ca o sa incerc si eu.
Trimiteți un comentariu