Mousse de ciocolata raw


sursa de inspiratie: http://www.cristelageorgescu.ro/

Cum îmi era pofta de ceva bun si trebuia sa fie neaparat si sănătos ca sa pap impreuna cu Andra am zis sa încerc crema de ciocolata de pe site-ul Cristelei Georgescu care pentru mine este de mare ajutor. Folosesc destul de des avocado si ca sa nu se plictiseasca de el încerc mereu combinatii noi. Cu pudra de roscove pe care o gasiti la plafar sau magazine bio gen Naturalia m-am imprietenit mai greu dar după ce am citit aici toate avantajele ei va recomand sa o încercati. Crema a iesit foarte buna , dovada mai jos.




Ingrediente:
-1 avocado
-2 linguri pudra de roscove (sau cacao)
-1 lingurita miere

Reteta e simpla: dam totul la blender si rezulta o "ciocolata" pentru copii (si nu numai) delicioasa.
Noi am servit-o cu sos de visine (am avut la congelator).
Am repetat reteta si am adaugat si un mar mare in compozitie, numai buna pentru micul dejun.


Gem de afine



Dragilor, revin dupa o perioada lunga de timp cu o reteta de gem de afine. Este o nebunie de gem, eu l-am facut mai acrisor voi adaugati zahar dupa bunul plac. Am o multime de retete pe care vreau sa le public sper sa am mai mult timp la dispozitie ca sa le impartasesc cu voi.


INGREDIENTE:
  • 2 kg afine
  • 1 kg zahar


PREPARARE:

  Spalam bine afinele, adaugam zaharul si le lasam cateva ore (eu le-am lasat o noapte). Sacrificam o cratita inalta si le dam pe foc amestecand mereu ca sa nu se lipeasca pana capata consistenta dorita. Adica eu prefer gemul cu mai multa zeama, daca nu va place asa lasati sa fiarba mai mult pana se incheaga bine. La sfarsit am adaugat zeama de la 1 lamaie. Adaugam in borcane cat e fierbinte.

Chit ca am o cratita si un polonic mov, m-am capatat cu o minunatie de gem!








Briose cu visine








INGREDIENTE:

•5 oua
•1 plic zahar vanilat (sau extract de vanilie)
•2 lingurite praf de copt
•200 ml lapte
•100 ml ulei
•3 linguri cacao
•250 gr zahar
•500 gr faina
•visine (aprox 250 gr)




PREPARARE:
Incalzim bine cuptorul si punem hartiutele de briose in tava. Eu folosesc neaparat hartiute de briose pentru ca se pateaza rau tava
•Amestecam faina cu praful de copt.
•Batem cu mixerul ouale cu zahar pana se dizolva bine zaharul apoi ajutandu-ne de un tel sau o lingura adaugam uleiul, laptele si esenta de vanilie.
•Incorporam si compozitia cu faina, avand grija sa nu amestecam energic.
Punem separat intr-un castron mai mic cateva linguri de compozitie pe care le amestecam cu cacao.
Adaugam aluatul in formele de briose, fara sa le umplem pentru ca vor mai creste la copt avand grija sa punem in fiecare forma si din aluatul de cacao, amestecam apoi cu o scobitoare (sau furculita) ca sa obtinem efectul marmorat .
Adaugam visinile si dam tava in cuptor pentru aprox 25-30 min fara sa deschidem usa cuptorului in primele 20 min.








Tort crema de zahar ars






Sunteti fani crema de zahar ars, nu? Am incercat si acest tort excelent prezentat pe blogul Nainei si pot declara ca este tortul perfect de vara. In sensul ca este foarte bun rece, nu vorbesc de timpul de coacere, dar cum prindeti o zi mai racoroasa porniti cuptorul si incercati tortul! Este grozav!


INGREDIENTE:
-pentru CREMA DE ZAHAR ARS
  • 1 l lapte
  • 10 oua
  • 20 linguri de zahar
  • extract de vanilie
  • rom

-pentru BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri de zahar
  • extract vanilie
  • 2 linguri cacao
PREPARARE:
Incepem cu crema de zahar ars, punem laptele pe foc cu 10 linguri de zahar si-l incalzim usor. Separat batem ouale bine cu mixerul si adaugam compozitia de lapte.
Intr-o tava de tort mai mare caramelizam zaharul ramas (10 linguri), turnam compozitia de ou cu lapte si dam la cuptor pana se leaga.



Intre timp preparam blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma cu zahar pana devin tari ca la bezea. Incorporam treptat si galbenusurile, apoi cu o lingura adaugam faina si cacao amestecand usor.
Cand este legata crema de zahar ars, adaugam compozitia de blat deasupra si mai lasam la cuptor cam 30 min.



Lasam sa se raceasca, apoi punem un platou mare deasupra si rasturnam. Dam la frigider pentru cel putin 5 ore ca sa se insiropeze bine blatul.
Foarte bun tortul, Naina, multumim frumos!








Ostropel de pui cu sos de rosii






Mai tineti minte ca prima varianta de ostropel propusa de mine nu avea suc de rosii? Eu asa aveam reteta mostenita de la mama dar zilele acestea mi-am propus sa o incerc si pe cea cu suc de rosii. Si cum reteta de pe blogul Isabelei mi s-a parut tare apetisanta am incercat-o si eu. Delicioasa! Sotul meu care nu e fan sosuri, tocanite a mancat 2 farfurii si a declarat reteta cea mai potrivita de mancat vara.



INGREDIENTE:

  • un pui mic
  • 1 kg rosii coapte
  • condimente: sare, piper, boia iute, cimbru
  • 100 ml ulei masline
  • usturoi (cat de mult)
  • o cescuta vin alb




PREPARARE:

Portionam puiul in bucati mici, il condimentam bine cu sare, piper, boia iute, preasaram cimbru, adaugam uleiul de masine, acoperim cratita cu capac si lasam la foc mic pentru 1 ora.
Cand s-a rumenit bine carnea o scoatem pe o farfurie si adaugam in cratita sucul de rosii (nu am taiat rosiile in cuburi pentru ca eram in mare graba, le-am taiat in doua si le-am dat pe razatoare).
Cand fierbe sosul, adaugam usturoiul pisat, mai dam intr-un clocot si adaugam carnea.
Mai lasam pe foc 5-10 min sa fiarba impreuna si servim cu mamaliguta.
Eu am uitat de vinul alb, trebuie adaugat cand este carnea aproape gata si-l lasam sa se evapore.



Extrem de bun ostropelul! Isabela, super reteta multumim frumos!


Sa aveti pofta!