Papanasi cu smantana si gem
Am primit de Mos Nicolae cartea cu retete a lui Horia Virlan si prima reteta incercata a fost cea de papanasi. Cu siguranta va trebui sa o repet!
INGREDIENTE (pentru 7-8 papanasi) :
Maestre, nota 10!!!!!
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
INGREDIENTE (pentru 7-8 papanasi) :
- 250 gr branza grasa de vaci
- 150 gr faina
- 1 ou
- 2 linguri gris
- 2 linguri zahar
- ulei pentru prajit
- coaja de la o lamaie
- smantana si dulceata (de visine am avut eu) pentru servit
- vf sare
- 1 lingurita bicarbonat (stins cu zeama de lamaie)
- Amestecam branza de vaci, grisul, coaja de lamaie, zaharul, oul, vf de sare, bicarbonatul si faina pana formam un aluat.
- Sfatul meu este sa incorporati faina la sfarsit pentru a vedea exact daca folosim toata cantitatea de faina sau mai adaugam. Aluatul trebuie sa fie moale dar cu consistenta ferma pentru a putea fi modelat.
- Din aluat formam bile si le facem o gaura in mijloc. Lasam aluat si pentru bilele acelea micute pentru a le aseza deasupra papanasilor.
Prajim papanasii in baie de ulei incins (altfel se ard si nu cresc) si-i servim cu smantana si dulceata.
Maestre, nota 10!!!!!
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
8 comentarii:
Nu am folosit crema de branza ci rama deoarece am vazut ca si tu ai folosit. Nu s-a omogenizat in sensul ca au ramas bucatele mici de branza si arata ca o maioneza taiata si am mixat-o 10 min.
Am pus blatul negru in tava si din loc in loc asa cum era in poza am pus cu o lingura crema de branza am facut formele cu furculita si am introdus-o in cuptorul preincalzit. A inceput sa creasca blatul atat de tare ca a acoperit crema de branza de nici nu se mai cunoaste ca am pus-o.
Am lasat-o la racit si doar pe urma am taiat-o dar nu seamana nici pe departe cu minunatia ta de prajitura
Ema, hai sa ne intelegem. Eu am folosit crema de branza marca Rama(se vede si in poza). Sper ca tu nu ai folosit margarina. Daca da, atunci normal ca s-a taiat si nu a mai iesit nimic.
Acum vad ca apar comentariile la papanasi (saracii, nu au nici o treaba cu cheesecake brownie)
Da maesturul Horia e de nota 10, dar nici tu nu esti mai prejos, demential arata papanasii tai, mi-ai facut o poftaaaaa!!!
Wow, m-am topit toata cu asa o comparatie! Iti multumesc frumos, te mai astept in vizita pe la mine!
Buna ziua
Am ajuns din intamplare la tine in bucatarie si-mi place. Am sa-ti "fur" cateva retete ca prea sunt apetisante. Sigur voi reveni.
Ghiocel, multumesc mult de vizita si aprecieri! Te astept cu mare drag!
Waw... m`ai terminat! Papanasii sunt una din placerile mele culinare, iar ai tai arata demential! Ti`am furat reteta si cat de curand ii voi incerca.
Imi place foarte mult blogul tau, voi trece mai des pe aici!
Felicitari
Trimiteți un comentariu