Briose cu unt de arahide

Initial am cumparat untul de arahide pentru a face fursecurile Annei Olson ...dar am dat peste briosele de pe blogul minunat al Laurei Sava si am zis ca trebuie neaparat sa le incerc.

INGREDIENTE:

  • 200 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr ciocolata rasa
  • 100 gr arahide macinate
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 150 gr unt de arahide
  • 60 ml ulei
  • 250 ml lapte


Inainte de a incepe prepararea sa nu uitam sa aprindem cuptorul care trebuie incalzit foarte bine.

PREPARARE

  • Radem ciocolata, macinam arahidele si le amestecam cu faina si praful de copt. Pastram un sfert din arahidele macinate pentru a presara briosele la sfarsit.
  • Batem oul cu zahar, adaugam uleiul, untul de arahide si laptele. Ingredientele le incorporam pe rand.
  • Amestecam cele 2 compozitii (cea de faina peste compozitia cu ou) avand grija sa amestecam usor (nu folosim mixerul, de preferat cu un tel sau o lingura).
  • Punem hartiile speciale de muffins in forma de briose, turnam coca si presaram arahidele ramase. Daca nu aveti hartii speciale, aveti grija sa ungeti formele mai intai.
  • Dam la cuptor pentru cca 25-30 min, la foc mic.

Va prezint o sectiune sa vedeti ce pufoase sunt!





Click aici pentru versiunea printabila a retetei

0 comentarii: