Briose cu unt de arahide
Initial am cumparat untul de arahide pentru a face fursecurile Annei Olson ...dar am dat peste briosele de pe blogul minunat al Laurei Sava si am zis ca trebuie neaparat sa le incerc.
INGREDIENTE:
- 200 gr faina
- 2 lingurite praf de copt
- 100 gr ciocolata rasa
- 100 gr arahide macinate
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 150 gr unt de arahide
- 60 ml ulei
- 250 ml lapte
Inainte de a incepe prepararea sa nu uitam sa aprindem cuptorul care trebuie incalzit foarte bine.
PREPARARE
- Radem ciocolata, macinam arahidele si le amestecam cu faina si praful de copt. Pastram un sfert din arahidele macinate pentru a presara briosele la sfarsit.
- Batem oul cu zahar, adaugam uleiul, untul de arahide si laptele. Ingredientele le incorporam pe rand.
- Amestecam cele 2 compozitii (cea de faina peste compozitia cu ou) avand grija sa amestecam usor (nu folosim mixerul, de preferat cu un tel sau o lingura).
- Punem hartiile speciale de muffins in forma de briose, turnam coca si presaram arahidele ramase. Daca nu aveti hartii speciale, aveti grija sa ungeti formele mai intai.
- Dam la cuptor pentru cca 25-30 min, la foc mic.
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu