Somon cu sos de smantana
Reteta am vazut-o la faimosul bucatar Petrisor si mi-a placut teribil.
Am mai schimbat-o putin ca de, trebuia sa-mi pun si eu amprenta. Eu una de abia astept sa-i apara si cartea cu retete.
INGREDIENTE (pentru 6 portii):
- 1 somon mare feliat
- 2 lamai
- 200 gr cascaval ras
- 3 linguri faina
- 2 linguri ulei masline
- 450 gr smantana
- ciuperci (optional)
PREPARARE:
Taiem lamaile felii si le asezam in tava mare de la cuptor pe care o ungem cu ulei de masline.
Intr-un castron radem cascavalul, adaugam smantana si cele 3 linguri de faina. Amestecam bine.
Punem rondelele de somon in tava peste feliile de lamaie si adaugam sosul.
Optional putem face o garnitura cu ciuperci la cuptor. Curatam ciupercile, rupem cozile si le tocam marunt. Facem o compozitie cu cozile tocate marunt, marar, putin sos de smantana si umplem ciupercile.
Le adaugam langa somon daca mai avem loc sau separat intr-o tava mai micuta.
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu