Somon cu sos de smantana


Reteta am vazut-o la faimosul bucatar Petrisor si mi-a placut teribil.
Am mai schimbat-o putin ca de, trebuia sa-mi pun si eu amprenta. Eu una de abia astept sa-i apara si cartea cu retete.

INGREDIENTE (pentru 6 portii):

  • 1 somon mare feliat
  • 2 lamai
  • 200 gr cascaval ras
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri ulei masline
  • 450 gr smantana
  • ciuperci (optional)

PREPARARE:

Taiem lamaile felii si le asezam in tava mare de la cuptor pe care o ungem cu ulei de masline.

Intr-un castron radem cascavalul, adaugam smantana si cele 3 linguri de faina. Amestecam bine.

Punem rondelele de somon in tava peste feliile de lamaie si adaugam sosul.

Optional putem face o garnitura cu ciuperci la cuptor. Curatam ciupercile, rupem cozile si le tocam marunt. Facem o compozitie cu cozile tocate marunt, marar, putin sos de smantana si umplem ciupercile.

Le adaugam langa somon daca mai avem loc sau separat intr-o tava mai micuta.







Click aici pentru versiunea printabila a retetei

0 comentarii: