Prajitura cu ciocolata
Daca iubiti ciocolata trebuie neaparat sa incercati aceasta prajitura. Este foarte usor de facut si o putem pastra si o saptamana la rece. Am descoperit prajitura la o pensiune din Moeciu si nu am plecat pana nu mi-au dat reteta. Putem folosi orice alte fructe uscate, putem schimba si gramajul pentru ca nu influenteaza cu nimic prajitura.
INGREDIENTE:
- 300 gr ciocolata neagra rasa
- 3 albusuri
- 100 gr zahar
- 100 gr caise uscate taiate marunt
- 200 gr migdale macinate
- 100 gr stafide (le-am inmuiat in apa fiebinte cu rom inainte de a le folosi)
- 200 gr alune macinate
- 50 gr curmale taiate marunt
- rom, vanilie, vf sare
- 2 linguri cacao
PREPARARE:
Batem albusurile spuma cu un vf de sare si adaugam treptat zaharul.
Incorporam pe rand ciocolata si toate fructele uscate, adaugam esenta de rom, vanilie.
Cam asa arata compozitia.
O lasam sa se raceasca, sa nu incercam sa o taiem imediat! O servim a doua zi alaturi de gem de prune. Daca ni se pare prea tare o incalzim 30 sec la cuptorul cu microunde si apoi adaugam gemul.
O nebunie de prajiturica!
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu