Prajitura cu mere
Un desert foarte usor de realizat, il putem face cu orice alt fruct avem la dispozitie.
INGREDIENTE:
- 1 kg mere (curatate si taiate felii mari)
- 100 gr +200 gr zahar
- 50 gr unt pentru uns tava
- rom, scortisoara, zahar vanilat
- 4 oua
- 100 ml ulei
- 250 gr faina
- praf copt (2 lingurite)
PREPARARE:
- Ungem o tava cu unt, punem merele, scortisoara, romul si presaram 100 gr zahar. Dam tava la cuptor pana se caramelizeaza usor merele.
- Batem ouale cu restul de zahar (200gr), zaharul vanilat, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Vedeti mai jos cam cat de groasa trebuie sa fie compozitia.
- Turnam uniform compozitia in tava cu mere si dam in cuptorul incins foarte bine in prealabil aprox. 30 min la foc mic.
- Taiem prajitura dupa ce s-a racit si o asezam pe un platou cu merele deasupra.
Click aici pentru versiunea printabila a retetei
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu