Prajitura cu mere






Un desert foarte usor de realizat, il putem face cu orice alt fruct avem la dispozitie.


INGREDIENTE:

  • 1 kg mere (curatate si taiate felii mari)
  • 100 gr +200 gr zahar
  • 50 gr unt pentru uns tava
  • rom, scortisoara, zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 250 gr faina
  • praf copt (2 lingurite)


PREPARARE:


  • Ungem o tava cu unt, punem merele, scortisoara, romul si presaram 100 gr zahar. Dam tava la cuptor pana se caramelizeaza usor merele.




  • Batem ouale cu restul de zahar (200gr), zaharul vanilat, adaugam treptat uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Vedeti mai jos cam cat de groasa trebuie sa fie compozitia.




  • Turnam uniform compozitia in tava cu mere si dam in cuptorul incins foarte bine in prealabil aprox. 30 min la foc mic.





  • Taiem prajitura dupa ce s-a racit si o asezam pe un platou cu merele deasupra.





Click aici pentru versiunea printabila a retetei

0 comentarii: