Prajitura cu foi



Prajitura aceasta imi aminteste de Sarbatori. Cu greu o convingeam pe mama sa nu arunce marginile prajiturii cand o taia. Aveam impresia ca niciodata nu o sa ma satur de prajitura cu foi.

Pentru ca mi s-a parut cam greu de facut, in plus am o problema cu aluatul (nu-mi place deloc sa framant, sa intind aluaturi) mi-a preparat-o mama si mi-a dat-o la pachet.....cu tot cu tava.

Dar am instructiuni precise de preparare!

INGREDIENTE:

-pentru FOI

  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • amoniac stins in zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde (aprox 500 gr)
  • 1 plic zahar vanilat

-pentru CREMA

  • 500 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • 3 oua (folosim doar galbenusurile)
  • 11 linguri faina
  • 1 pachet margarina
  • 3, 4 linguri cacao
  • rom

PREPARARE:

Pentru aluat amestecam ouale cu zaharul, adaugam laptele, zaharul vanilat, uleiul, amoniacul (stins cu zeama de lamaie) si faina. Formam un aluat pe care il impartim in 3.

Foile le vom coace pe fundul tavii de la cuptor (pe care o ungem inainte cu ulei si o tapetam cu faina). Dam la copt pentru 20 min. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.

Pentru crema: Punem laptele la fiert, amestecam galbenusurile cu zahar si le adaugam peste lapte. Adaugam treptat faina, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Cand vedem ca s-a ingrosat crema, adaugam romul si cele 3 linguri de cacao. Luam de pe foc si adaugam margarina, amestecand bine pana cand o incorporam. Lasam la racit.

Ansamblam prajitura : punem in tava prima foaie, crema peste si repetam operatiunea pana terminam foile si crema. Dam la rece pentru 2 zile. Cu cat sta mai mult la rece cu atat va fi mai frageda.







Extraordinar de buna!